Jedini dan u godini kad su žene bitne i potrebno je da se osjećaju voljeno, cijenjeno, maženo i paženo je došao! Ukoliko ste jedan od primjeraka Homo Balkanikusa koji je i ove godine zaboravio na taj nadasve bitan datum za žensku pamet i ne znate šta da radite, mi ćemo vam pomoći! U nastavku vam donosimo nekoliko ideja za last minute poklone koji su potrebni svakoj ženi i koji, zaista, nijednu neće ostaviti ravnodušnom, a koje možete pronaći u lokalnim supermarketima na putu s posla!

1. ŠERPA
Sarma se, kao što svi znamo, neće sama napraviti, već će vam ju vaša draga napraviti, a kako idealnu sarmu napraviti bez dobre šerpe? Em je korisno, em je kreativno jer pokazuje da mislite na to kako ona upotrebljava svoje slobodno vrijeme, em je ukusno, em je dugoročno. Em, da se ne lažemo, vi ćete tu sarmu jesti. Doduše, nije to kao sarma koju vam majka napravi, ali ne može svaka žena biti idealna tj. vaša majka.

2. Kolica za nabavku namirnica
Poklon idealan za domaćice koje vas tjeraju u nabavku jer one, kako kažu, ne mogu da tegle 20 kilograma iz obližnjeg supermarketa. Više vas nikad, vaša dama, neće tjerati da teglite za nju, već će lijepo, kao prava gospođa, da vuče namirnice za kuću na točkićima. Za to su se svakako i borile.

3. RUŽA/Bilo kakav cvijet
Ženska pamet na ovakve gluposti i bedastoće reaguje uvijek pozitivno i zadivljeno. Nisu se one bez razloga borile i ginule samo da bi mogle raditi već i da bi raznorazni cvjećari mogli da zarađuju na njima! Umjesto da se peglate i skakućete oko nje 365 dana u godini, jedan cvijet godišnje će oprati sve vaše alkoholizirane povratke kući i kritike vaše majke zbog njenog lošeg čišćenja/pranja/kuhanja.

4. PRAŠKO
Ako bismo morali da izdvojimo najidealniji poklon od svih sa ove liste, to bi definitivno bio ovaj praško. Em je jeftin, em traje dugo, em je koristan, em je šaren, em će se i djeca zabaviti. Ekstremno je bitno da i svojoj majci kažete da ste ženi poklonili praška, kako se jadna gospođa više ne bi morala brinuti oko nivoa čistoće vaše kuće

5. SEBE
Poklonite joj sebe! Čim se žena vrati s posla, dahćite joj za vrat i tražite da vam da. Naravno, budući da je ipak praznik, neophodno je da se iskoristi više od jedne poze i da možda pomalo i ona uživa.

6. SEKSI RUBLJE (halteri, čarape, tange)
Idealan poklon za svaku ženu koja želi da po danu bude radna snaga, a po noći vaša lavica u tangama, samostojećim čarapama i halterima. Što manji kostimić to bolje, i obavezno da se vide sve njene nesigurnosti i eventualne mane. Vi joj prilikom predaje poklona, naglasite da nema potrebe da se stidi da to nosi pred vama i da joj uopće ne zamjerate što se udebljala tih nekih pet-šest kilograma.

7. KUPON ZA TERETANU
Bitno je da žensko drži do sebe i da bude fizički aktivna. Kako to postići? Pa naravno, u pretrpan raspored joj dodajte i svakodnevne odlaske u teretanu! Naglasite da joj dodatni kilogrami odlično stoje ali da bi bila idealnija kada bi ih malo zategla. Kad može vaša 20 godina mlađa kolegica sa posla, može i vaša žena.

8. VAGA
Ukoliko želite da vaša dama bude svjesna koliko je lijepa svaki dan u vašim očima i koliko je dobila na kilaži od začeća prethodnog djeteta pronašli ste vaš idealni poklon! Ako vas s istim bude gađala, pripišite to obavezno njenim ludim hormonima i izignorišite.