Pavle Luburić, likovni kritičar SNSD-a, odigrao je ključnu ulogu na jučerašnjoj sjednici Glavnog odbora ove stranke, na kojoj se raspravljalo o novom izgledu hola SNSD-a.

Pojedini članovi Glavnog odbora SNSD-a izričito su zahtijevali da na zidu hola stoji samo Dodikova fotografija, dok je Asocijacija stvaralaca Republike Srpske eksterno predložila i fotografiju Radovana Karadžića. Predsjednik stranke Milorad Dodik, zbog evro-atlantskog puta Republike Srpske predložio je da pored njegove fotografije stoji samo fotografija Donalda Trampa.

Prema našim saznanjima, strasti su se smirile nakon obrazloženja likovnog kritičara Pavla Lukovića, koji je, kako kažu naši izvori, „u ključnom trenutku zauzeo govornicu sa dobrim obrazloženjem, kritičkim osvrtom i teorijskim momentom“.

„Luburić je u ključnom trenutku uspio da predstavi i održi tezu da fotografije Trampa, Dodika i Karadžića na istom zidu hola, u domenu estetskih principa, prikazuju dosljednost, repeticiju, jedinstvo i harmoniju. Nakon obrazloženja, shvatili smo da to i jesu najvažnije odlike SNSD-a, te smo tako i odlučili. I Dodik se odmah usaglaslio.“, rekao je naš izvor iz Gradskog odbora, i dodao da je tim postupkom ova stranka, pored želje za očuvanjem Srpske, pokazala i svoju internu demokratičnost.