Vječiti posjetitelj suda, redovni kršitelj zakona i doktor za nepotizam i korupciju Jerko Ivanković-Lijanović, mogao bi za nekoliko decenija izaći na izbore bez aktivnih sudskih procesa, ukoliko stanje bude ko trenutno. Široj javnosti je poznati da on već gotovo dvadeset godina izlazi kao kandidat na izbore, ali da svaki put ima neku kriminalnu mrlju koja mu remeti prolaz na izborima.

“Ako me ne budu ponovo čerečili za nešto što nisam kriv, mogao bi izaći čist na izbore. Radujem se tom trenutku i nadam se da ću ga dočekati. Samo da je Bože zdravlja a za ostalo ćemo lako. Želim da od ove zemlje napravim nešto i da ostavim je u boljem stanju nego što sam je zatekao. Ne bi nikome poželio da prođe golgotu koju sam ja prošao kroz život, te ću učiniti sve da sutrašnji naraštaji nemaju problema s kriminalom i ovakvim osudama. Volio bih jednog dana ukinuti pravosuđe, kako bi buduća pokoljenja mogla raditi šta god hoće bez da snose odgovornost za to”, rekao je Lijanović.

Prema dosadašnjim statistikama, Lijanović ne da bi mogao dočekati izbore 2056. već će vjerovatno biti i odličnog zdravlja.

“Životni vijek političara u našoj zemlji je jako dug. Donja stopa smrtnosti je 87 godina dok je gornja još uvijek neograničena, obzirom da je Tunjo Filipović akademik i političar tu postavio visok standard. Prema ovim računicama, ja bi ih tada imao oko stotinjak godina, što je ok i mislim da je dovoljno za barem dva mandata na poziciji predsjednika zemlje”, dodao je Lijanović.

Svaki političar ima pravo da barem jednom tokom karijere dostigne visine koje zaslužuje, taman to bilo i nakon nekoliko stotina godina. Lijanović je zasigurno zaslužio svoje parče slave.