Kada je riječ o vezama i onim pravim, istinskim, Bill&Hillary ljubavima, godine jednostavno ne bi trebale biti bitne, smatraju stručnjaci Cosmopolitana. Šatro je pronašao primjere iz naše mahale, gdje je jedna osoba u vezi starija više od deset godina od one druge, a kojima su članci sa savjetima za dejtanje pomogli. Pronašli smo čak i parova gdje je žena starija od muškarca.

  1. Mehemed (55) – “Pa šta da Vam kažem, kad je muško na poziciji i ima para, ne vidim zašto ne bi izdržavao više od jedne žene. Moja mala mene fino sluša, hoće da poradi, hoće da mi se sredi, ne zove kad sam sa ženom i mirna Bosna. Ona studira kod mene na fakultetu i vidim da se baš trudi da ga fino svrši. I fino joj ide.”
  1. Šefika (45) – “Znate kako, ljubav ne vidi godine, on mi pomaže da se osjećam mlađom, kao da ponovo imam 22 godine i mogu sve postići, kao što on ima i može.”
  1. Lana (22) – “Imam 22 godine, a on 37. Završavam fakultet i živim u malom stanu, a on je direktor i ima svoju kuću. Gotovo nemamo ništa zajedničko, ali upravo je to ono što mi odgovara. On me voli jer sam mlada i održavam našu vezu pozitivnom. Sa svojim sadašnjim momkom čak i ne nosim novčanik kada izađemo.”
  1. Ramiz  (42) – “Uvijek sam tražio iskrenu ljubav, ali među mojim vršnjakinjama. No svemu tome je došao kraj kad sam pročitao savjet u magazinu za nju i njega! Tada sam odlučio dati šansu mojoj Marini. Ona je završila srednju prije 6 godina i od tada čeka posao, a ja joj ja malo pomažem. Draga je i voli me.”
  1. Ana (27) – “Moj savjet svima jeste da nađu starijeg muškarca. Volim starije jer je s njima jednostavnije, nema toliko drame. Moj momak je stariji od mene 10 godina, iskren je i kaže sve što misli.”