Predstavnici naše zemlje, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i ostalih zemalja zapadnog Balkana, danas su otputovali na izlet u Ženevu. Organizovani izlet preko jedne turističke agencije, omogućit će liderima da se bolje upoznaju međusobno, steknu neka nova iskustva te malo obiđu svijet.

“Napravili smo ponudu po uzore na Studentske pohode, kako bi i ovoj ugroženoj kategoriji društva pružili mali dašak odmora. Trodnevni izlet će obuhvatiti nekoliko aktivnosti, a svi političari će moći da biraju šta žele da posjete. Također smo organizovali nekoliko tematskih partyja, kako bi se bolje upoznali, družili te izgradili kvalitetnije odnose. Bitno je da se upoznaju bolje jer o tome zavisi stabilnost ne samo Balkana, već i čitave Evrope”, rekao je Nijaz Rogić, direktor kompanije “Snob travel”.

Oduševljeni predstavnici naše regije su odmah podijelili svoja oduševljenja na društvenim mrežama, a neke smo uspjeli i kontaktirati za kratke izjave.

“Ovo je odlična stvar da se malo bolje povežemo i približimo jedni drugima. Ne bi ste vjerovali kada bi vam rekao da Dodik i Komšić danas čitav dana obilaze Ženevu zajedno i slikaju se, a donedavno su bili glavni rivali. Mi, lideri na Balkanu, nažalost nemamo priliku da putujemo, obzirom da smo krizno područje, te da stalno nama dolaze u posjetu. To je dobro za naše zemlje, ali nam s druge strane oduzme mnogo vremena, te ne možemo nigdje da mrdnemo. Ovaj vikend ću da iskoristim maksimalno, a već sam se sa Šefikom Džaferovićem dogovorio da obiđemo neke prodavnice, te da pokupujemo poklone. Super način da poradimo na našem prijateljstvu”, rekao nam je Aleksandar Vučić.

Političari će večeras prisustvovati tematskom partyju, gdje će pod maskama upoznati druge i pokazati ko bi zapravo oni voljeli da su.