Član SDP-a, Damir Mašić rijetko se pojavljuje u javnosti. Međutim, kada se pojavi to pojavljivanje ostavi dubok trag i podigne ogromnu prašinu. Gospodin Mašić danas je stao u odbranu gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić koja u zadnjih nekoliko dana vodi otvoreni medijski rat sa izraelskim poduzetnikom Amirom Grossom Kabirijem.

“Ja stvarno ne zna u čemu je problem i zbog čega moje izjave uvijek podignu toliko prašine. Ne pojavljujem se često, ali kada se pojavim hoću da ostavim traga. Bilo mi je žao gradonačelnica Karić pa sam odlučio stati u njenu odbranu. Ne zna u čemu je problem što sam rekao da kod nas ima izreka “držite kera svezanog” u odgovoru izraelskoj ambasadorici. Direktno sam implicirao da je ker ovaj Amir Gross i nije mi žao. Međutim, mislim da bi zbog ove izjave mogao imati ozbiljnih problema u stranci”, rekao je Damir Mašić, član SDP-a.

Lideri Trojke su se nakon ove izjave složili da bi bilo najbolje da se gospodin Mašić više nikad ne pojavljuje u medijima.

“Dugo je Mašić u SDP-u i šta ja znam onako je fin momak. pozdravi fino kad god se vidimo i vidi se da je jako kulturan. Međutim, njegovi medijski nastupi donose više štete nego koristi i stranci i koaliciji što mi stvarno ne smijemo dozvoliti. Tek smo došli na vlast i planiramo tu ostati još dugo. Kako ne bi narušavao ugleda cijele koalicija mi smo gospodina Mašića danas zamolili da se više ne pojavljuje u javnosti, a ako se baš mora pojavljivati onda da ništa ne govori”, rekao je Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a.