Lideri Trojke sigurni su da će naša zemlja u martu ove godine otvoriti pregovore za pristupanje EU. Iako još ništa nije potvrđeno lideri Trojke smatraju da naša zemlja sigurno otvara pregovore i zbog toga su jako nestrpljivi. Kako bi sebi prekratili muke lideri Trojke pozvali su stručnjake za ubrzavanje vremena kako bi što prije došao mart.

“Kada BiH otvori pregovore sa EU to će meni biti kao drugi rođendan. Ja sam sve dao za ovu državu i nije bitno ako nas sutra skinu sa vlasti bitno je samo da mi te pregovore otvorimo. Jednu priliku smo propustili i nije nam bilo nimalo lako to sve podnijeti. U martu imamo novu priliku i neki veoma važni ljudi su mi rekli da BiH sigurno otvara pregovore i ja im vjerujem. Nestrpljivi smo što se toga tiče i jedva čekamo da dođe taj mart. Zbog svega toga pozvali smo nekoliko stručnjaka koji bi trebali ubrzati vrijeme”, rekao je Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova BiH.

Gospodin Konaković objasnio je kako bi ubrzavanje vremena trebalo funkcionisati u praksi.

“Sve su to veliki stručnjaci iz raznih dijelova svijeta koje smo mi doveli u BiH kako bi nam barem malo ubrzali vrijeme. Oni imaju neke svoje metode za ubrzavanje vremena, a nama je jedino bitno da što prije dođe taj mart i da mi otvorimo pregovore. Rekli su nam da mart može doći dosta ranije i da će u našim očima februar imati samo 15 dana kada oni završe sa svojim ubrzavanjem. Nadamo se da će to upaliti jer smo stvarno nestrpljivi i jedva čekamo otvaranje pregovora”, dodao je Konaković.