Jedan od najpoznatijih glumaca svijeta, Leonardo DiCaprio, je kritikovao Fadila Novalića, zbog slabog angažmana oko zaštita rijeka u Bosni i Hercegovini. Leonardo ističe da s riječi sada mora preći na konkretna djela.

“Nakon što sam prvi put poslao apel, mislio sam da će me poslušati. Sada mu se obraćam drugi put, ali s informacijom da ću sada konkretno djelovati. Evo meni je muka gledati iz Los Angelesa, kako Bosna i Hercegovina uništava svoje rijeke, a imaju nevjerovatna prirodna bogatstva. Neću više da šutim, sada ću se konkretno angažovati i sam riješiti stvari”, ističe DiCaprio.

Kao čovjek svjetskog imena, Leonardo želi da po brzom procesu izganja da dobije pasoš naše zemlje, i nakon toga će ući u Narod i Pravdu.

“Nisam ljubitelj politike, ali u ovom slučaju se moram politički uključiti u ovu borbu. Narod i Pravda mi se čini kao jedina opcija koja ima snagu i mogućnost da se suprotstavi aktuelnoj vladajućoj eliti. Naredne izbore ću biti na listi za Parlament Federacije Bosne i Hercegovine kao nosilac liste, nakon toga ide utrka za premijera da se konačno riješi ovaj problem. Samo od glasova iz dijaspore ću razvaliti na narednim izborima, da ne računam glasove iz Bosne i Hercegovine, ali ću se i njima posvetiti”, dodao je DiCaprio.

Kao parametar uspjeha, DiCaprio će pokušati ostvariti za početak glasova kao Nermin Muzur, a nakon toga će gledati da ta cifra ide iznad.