Prateći svjetske trendove Međunarodni olimpijski komitet je odlučio da od narednih igara u takmičenje ubaci i novi sport naziva “Lajkanje na Facebook-u”. Kako navode iz Komiteta, na ovakav korak inspirisala ih je činjenica da mladim ljudima ovakav vid rekreacije polako ali sigurno postaje mnogo draži od tradicionalnih sportskih aktivnosti.

“Mi želimo da privučemo mlade ljude da se okrenu pravim vrijednostima i da, na kraju krajeva, počnu pratiti Olimpijske igre, a Facebook nam je idealan alat za postizanje ovog cilja. Discipline u okviru ovog sporta će nam biti bockanje nepoznatih žena, lajkanje profilnih fotografija bivših djevojaka, rasprava u komentarima i šeranje fotografija torbica. Očekujemo veliki broj prijavljenih ispred svake zemlje, a najviše fešn blogera i likova iz teretane!” – izjavio je predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah.

Ovakva odluka inspirisala je mnoge korisnike društvenih mreža da počnu svoje pripreme za kvalifikacije.

“Vazda sam htijo bit prestavnik svoje zemlje i donjet joj medalju olimpisku i sad to mogu. Bocnuo sam više žena nego što ih je ikad napravilo profil na fejsu, znači kvalifikovan sam ono Bože. Još samo da me SDA pogura malke i eto mene s medaljom 2020” – rekao je za naš portal poznati Facebook korisnik Denis Kripster iz Zenice.