Članovi Udruženje za zaštitu potrošača “Pika vam materina” obratili su se javnosti i novinarima okupljenim pred vratima Super-Konzuma u Ložioničkoj, upozorivši na nestabilno tržište i mogućnosti problema pri isplati vrijednosti Pika Kartica pojedinih kupaca, ako zaista dođe do blokade svih računa Konzuma.

Kompanija Agrokor, kojoj pripada i trgovinski lanac Konzum i drogerije Kozmo, bi zbog poreskog duga prema državi Hrvatskoj mogla biti primorana da zatvori ili reorganizuje poslovnice po regionu, prenosi T-portal.

“Mi smo povukli paralele iz prošlosti, i bojimo se scenarija ‘Ljubljanske banke’. Svojim članovima preporučujemo da poene utroše što prije na jeftinije tave i nešto jeftiniji dizel, jer ne znamo šta tržište donosi.” rekla je Imam Škrtić, predsjednica Udruženja.  Na pitanje reportera Šatro “da li će ovakvo ponašanje samo još brže dovesti do pada ovog trgovačkog giganta?”, Škrtić je odgovorila da to nije njen problem, i da se nada da će se Bingo uskoro sjetiti da uvede bolje akcije za štednju.

Članice “Pika vam materina” danas su se organizovale ispred velikog super-Konzuma u Ložioničkoj u Sarajevu kako bi generalnu javnost upozorili na neodgovornost menadžmenta firme Konzum i kako bi što prije isplatili svoje Pika Kartice.