Danas je osiguranje Binga, poslovnice na Otoci, moralo reagovati i izbaciti kupca iz svog objekta koji je nosio zaštitnu masku preko lica. Kupac nije pristao da skine masku ni nakon što ga je zaštitar zamolio da isto učini, te je isti bio primoran da upotrijebi silu i da izbaci neposlušnog kupca vani.

“Nije bilo više smisla da se ta osoba kreće po našem Bingu. Prošlo je virjeme kad smo se svi morali paziti i kada je nošenje maski i rukavica bilo obavezno. Ovo je novo vrijeme, Korona je prošla, mjere su ukinute i nema potrebe da se dodatno prenemažemo i da ostavljamo mogućnost da ljudi misle da su ugroženi ukoliko se nalaze u tržnom centru ili u prodavnici hrane i pića. Mislim, ja sam gospodina fino zamolio da se ne glupira i da skine tu zaštitnu obremu, a on to nije htio da poslu. Nakon takve reakcije nije mi preostalo ništa drugo nego da ga naglavačke izbacim vani kako ne bi stvarao dodatnu paniku među našim dragim kupcima. Mjere su ukinute, ponavljamo svima i nema potrebe sada da tu mi nešto glumimo odgovorne građane i ljude pune poštovanja i razumijevanja prema mjerama koje su bile na snazi. Ponavljamo svima, Korona je završena priča i ako naše kasirke ne nose maske, ne mora ih nositi niti bilo ko drugi” – izjavio je za naš portal Refik Vrata, zaštitar u Bingu.

Iz Binga još jednom apeluju na sve građane da se prestanu ponašati neodgovorno i da već jednom shvate da se ne moraju znojiti pod maskama jer opasnosti od ovog virusa više nema.