Pomalo zaboravljeni Korona virus i dalje hara našom zemljom. Krizni štabovi u pojedinim kantonima su još uvijek aktivni i rade na suzbijanju virusa kao i na donošenju novih mjera. Jedan od najaktivnijih je krizni štab Ze-Do kantona koji je najnovije mjere produžio sve do uplate plata na njihove račune.

“Ljudi misle da mi samo sjedimo i ne radimo ništa. To nije tako, naš posao je veoma zahtjevan jer moramo paziti da redovno produžujemo sve mjere za još dvije sedmice. Mi našu platu zarađujemo na fer i pošten način i dajemo sve od sebe da pobijedimo virus i ponovo normalno živimo. Mi smo ovaj put otišli korak dalje i odlučili produžiti mjere dok nam ne legne plata i tako osigurati sebi novac za ovaj mjesec. Prije smo produžavali mjere za dvije sedmice, ali mislimo da bi sada bilo najbolje produživati od plate do plate”, rekao je Abdulah Maska, glasnogovornik kriznog štaba Ze-do kantona.

Gospodin Maksa podsjestio je sve građana Ze-Do kantona na mjere koje su na snazi kao i do kada će ona trajati.

“Znači maske su obavezne kako u zatvorenom tako i u otvorenom. To što se u medijima malo smirila situacije i ne obavještavaju vas svakodnevno koliko ima zaraženih ne znači da je situacija bolja. Moramo se pridržavati, a možda uvedemo i policijski sat ponovo. Sve ovo će trajati  dok nam grad plaća i dok smo mi zadovoljni tim primanjima samo ćemo produživati postojeće mjere”, dodao je gospodin Maska.