Loše vrijeme u našoj zemlji nastavilo se i krajem mjeseca. Velike padavine izazivaju mnoge probleme, a često dođe i do poplava u određenim dijelovima naše zemlje. Krizni štab BiH procijenio je da je najpoznatiji meteorolog u našoj zemlji, Nedim Sladić glavni krivac za takvo stanje u BiH. Zbog svega toga krizni štab naredio je da se gospodin Sladić hitno vrati u BiH i stabilizuje vrijeme.

“Situacija je takva da imamo velike olujne pljuskove u jednom gradu, a par kilometara dalje sija sunce kao u nekim tropskim krajevima. Mi to stvarno više ne možemo držati pod kontrolom. Dok je gospodin Sladić boravio u BiH sve je bilo kako treba, vruće je bilo ljeti, hladno zimi i ništa nije toliko od udaralo. Međutim, kako se gospodin Sladić odselio u London na školovanje situacija u našoj zemlji je katastrofa. Mi smo donijeli odluku da se on pod hitno mora vratiti u BiH i malo stabilizovati ovo vrijeme”, rekao je Damir Kriza, šef tima kriznog štaba zaduženog za promjene vremena.

Krizni štab je dao gospodinu Sladiću sedam dana da se vrati u BiH, a nakon toga će se raspisati međunarodna potjernica za njim.

“Ima sedam dana da se vrati u BiH i popravi ovo vrijeme. Građani su na rubu živaca zbog stalnih promjena i ne mogu više da trpe sve ovo. Ako se slučajno ne pojavi u ovih sedam dana mi ćemo lično otići u London da ga tražimo i na silu dovedemo u našu zemlji, a raspisat ćemo i potjernicu pa neka živog mira nema”, dodao je gospodin Kriza.

Iako je gospodin Sladić više puta naglasio da on samo predviđa kakvo će vrijeme biti, a ne da kontroliše vrijeme, krizni štab još uvijek smatra da je gospodin Sladić jedini koji može ovo sve da popravi.