Zavidovići, nekada velika kolijevka jugoslovenskog rokenrola, kiparstva i drvodeljstva, već dugo su grad bez perspektive, u kojem tvornica namještaja Krivaja koja mu je davala sjaj propada i vodi svoje uposlenike sa sobom. Nakon višegodišnjih pokušaja radnika da ovu fabriku, pa i grad, spase, te nakon mnogih neuspjelih privatizacija, Krivaja se ponovno našla na rubu sigurne smrti.

Međutim, dijasporac Aldin Šuhvelić (23) odlučio je kupiti cijelu Krivaju. Zašto? “Zavidovići su prije bili baš zabavno i veselo mjesto, ja se ne sjećam ali moji roditelji da. Ja sam kroz neke male biznise u Švicarskoj došao do određenog bogatstva i razmišljao sam šta bi mi mogao biti sljedeći poslovni potez i skontao sam da kad god dođem u Zavidoviće baš umirem od dosade i moram ići u Vitez da se zabavljam. Baš imam super ideju da Krivaja postane najbolji disko na Balkanu, a imam i druga koji otvara preko ljeta diskoteku u Sanskom Mostu, pa ćemo zajedno u biznis najvjerovatnije.”

Aldin obećava da će zadržati ime Krivaja za diskoteku. “Dobro zvuči, gdje ćeš večeras, odo u Krivaju, joooj kako nam je dobro bilo u Krivaji sinoć, upoznao sam jednu curu u Krivaji, baš je zvučno ime.” Na pitanje da li će radnici bivše Krivaje dobijati neisplaćene plate od disko-prihoda, Aldin odgovara da o tome nije razmišljao, da je više razmišljao o unutrašnjem dekoru.

“Ali sve je moguće, vidjet ćemo”- naglasio je.