U jeku najveće poslijeratne krize u našoj zemlji kada je formiranje vlasti u Federaciji skroz blokirano, a politička situacija nikad gora, Visoki predstavnik Kristijan Šmit odlučio je otići na odmor. Prema mišljenju stručnjaka upravo je gospodin Šmit ključ rješenja ovih problema u našoj zemlji. Kako bi uvjerio građane naše zemlje da je uz njih i da nema mjesta panici gospodin Šmit je poslao nekoliko fotografija sa odmora.

“Došli smo na posao kao i svaki drugi dan. Mislili smo normalno prepisati nekoliko vijesti sa ovih većih portala i predstaviti ih kao svoje. Malo udariti po ovim izdajnicima i otići kući. Međutim, kada smo otvorili mail doživjeli smo blagi šok kada smo vidjeli mail sa lične adrese gospodina Šmita. U mailu su se nalazile fotografije njega na odmoru kako se tuca jajima sa svojim prijateljima, uživa na nekom selu gore u Njemačkoj i slično. Pored fotografija nalazilo se i nekoliko motivacionih poruka koje je zamolio da prenesemo građanima BiH što smo na kraju i uradili”, rekao je urednik jednog domaćeg portala.

Naš portal jednini je uspio doći do gospodina Šmita i zatražiti mu komentar na cijelu ovu situaciju.

“Vidio sam da su se ovi političari u BiH malo osilili kako sam ja otišao na odmor. Oni su naivni pa misle da ja ne pratim šta se tamo dešava iako sam na odmoru. Odlučio sam poslati nekoliko svojih slika sa odmora kako bi narod znao da sam tu uz njih i da u svakom trenutku mogu reagovati kad se vratim sa odmora. Političarima ovo treba biti opomena jer ih ja stalno gledam. Također, dodao sam i nekoliko motivacionih poruka u svom stilu kako bi narodu bilo malo lakše podnijeti sve ovo”, rekao je Kristijan Šmit Visoki predstavnik u BiH.