Grupa građana naše zemlje revoltirana političkom situacijom u BiH i kontroverznim odlukama visokog predstavnika, Kristijana Šmita najavila je proteste ispred zgrade OHR-a. Kako gospodinu Šmitu ovo nisu prvi protesti od kada obavlja funkciju visokog predstavnika on je najavio da će mahnuti da prozora svim okupljenim građanima.

“Protesti su demokratsko pravo građana i ja ih podržavam da na taj način izraze svoje nezadovoljstvo. Istina da se nikad ništa nakon protesta u BiH nije promijenilo, ali želim reći građanima da smo budu uporni. Ovi protesti su adresirani lično protiv mene, ali nema veza ja njih svakako podržavam. U znak dobre volje je ću okupljenim građanima mahnuti sa prozora zgrade OHR-a i tako pokazati da sam uz njih čak iako su oni protiv mene”, rekao je Kristijan Šmit, visoki predstavnik u BiH.

Građani su najavili da jedva čekaju da im gospodin Šmit mahne sa prozora zgrade ispred koje protestvju.

“Volio bi da se situacija u državi malo popravi i da nam svima bude bolje. Ja lično nemam ništa protiv gospodina Šmita, ali iskreno dosta nas je unazadio svojim odlukama. Mi samo hoćemo da mu ukažemo na realne probleme koje je napravio. Ovo što je najavio da će nam mahnuti samo pokazuje i njegovu dobru bolju. Voljeli bi kada bi izašao i sa nama zajedno protestvovao sam protiv sebe. Mislim da možemo naći zajednički jezik u cijeloj ovoj situaciji”, rekao je Ahmed Fukara, jedan od organizatora protesta ispred OHR-a.

Gospodin Šmit najavio je da će čak malo i otvoriti prozor na kant kako bi čuo šta građani uzvikuju.