Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Željko Komšić jučer se obratio ispred Generalne skupštine UN u New Yorku. Veliku pažnju izazvala je kravata sa ljiljanima koju je tom prilikom prilikom nosio gospodin Komšić. Obzirom da je kravata izazvala više pažnje nego cijeli govor gospodina Komšića danas je stigla informacija da je kravata Željka Komšića proglašena počasnim članom UN-a.

“Svi znate da mi političari iz Federacije svaku priliku iskoristimo da se obratimo UN-u i da malo kukamo na RS i Milorada Dodika. To je bio slučaj i ovaj put kada su me pozvali da govorim. Obukao sam se sam i izašao za govornicu. Međutim ogromnu pažnju izazvala je moja kravata koju sam nosio tom prilikom. Krava jeste kvalitetna, ali primijetio sam u jednom trenutku da su svi gledali u kravatu, a mene niko nije slušao. Čak mi je nekoliko delegacija na kraju cijelog događaja pohvalilo kravatu, a govor niko nije komentarisao”, rekao je Željko Komšić, član Predsjedništva BiH.

Kravata Željka Komšića će od sada prisustvovati svim sjednicama Generalne skupštine UN-a, a trenutno se radi na toma da se kravati da i pravo glasa.

“Kravata će od sada biti prisutna na svim našim sjednicama i pomno će pratiti šta se dešava. Ukoliko se kravata pokaže kao dobar član naše Generalne skupštine mi ćemo joj dati i pravo glasa. Ovakvi članovi koji podižu veliku prašinu su nam od neophodnog značaja i nadam se da će kravata Željka Komšića opravdati povjerenje koje smo joj dali” poručili su iz Generalne skupštine UN-a.