Uprava Kazneno-popravnog doma Zenica donijela je odluku da proširi svoje kapacitete.

Iako ima više od 800 smještajnih jedinica, u zeničkom zatvoru u posljednje vrijeme javila se potreba da gradi paviljon i prostor isključivo za žene odranije poznate javnosti, u naslovnicama medija okarakterisane kao fatalne plavuše, bivše misice, hostese i starlete.

“Već duže vrijeme dolaze nam profili dama s kojima nismo znali kud ćemo. Imamo odjele za najteže prijestupnike, kriminalce, teroriste, ali i za one s dobrim vladanjem. Ipak, dame su osuđene za vrlo osjetljiva krivična djela, od ubistava supruga, komšija, sponzora, do iznuda, pljački, prevara, paljenja auta. No, nama su pred zakonom svi isti i svi moraju jednaka prava imati”, rekao je na svečanom izlijevanju kamena temeljca novog odjela upravnik KPZ Zenica.

U prethodnom periodu statistika bilježi porast učešća fatalnih profila u različitim krivičnim djelima. Kao da je zavladao neki novi trend, ali starletama i fatalnim plavušama više nije dovoljno samo da budu lijepe, primjetne i poznate na Instagramu, već za tračak slave osim šminke moraju koristiti i drugo oružje, nekad čak i pravo.

“Pozdravljam podršku države za ono što mi radimo. Iako smo na svakodnevnoj osnovi diskriminirane, omalovažavane i vrijeđane od strane naših frajera i pratilaca, nećemo dozvoliti da se naša profesija sroza. Zato, hvala i KPZ-u na brizi za našu budućnost, ovo što je obećano, ako ispune, sjajni nas uslovi u Zenici čekaju“, kazala nam je prilikom svečanosti u Zenici Midheta Mici Ohro, koja čeka na izdržavanje kazne za pokušaj ubistva i pljačku bivšeg supruga.

Korisnicama ovog paviljona će, prema riječima uprave, biti omogućene razne pogodnosti u toku boravka. Salon za masažu, pedikir i manikir, Air max butik za žene, krznara i frizerski salon. U dnevnom boravku paviljona će biti postavljen i jedan iPhone najnovije generacije, s kojeg će svakoj korisnici dnevno biti omogućeno deset selfija i jedno live javljanje za njihove pratioce na društvenim mrežama.