Košarkaški savez Bosne i Hercegovine je izdao saopćenje u kojem čestita Raziji Mujanović na ulasku u Kuću slavnih Međunarodne košarkaške federacije (FIBA), a za koju su saznali iz nedavnih medijskih napisa o uspjehu bosanskohercegovačke košarkašice.

“Mi želimo da čestitamo gospođi Mujanović na njenim uspjesima u karijeri. Žao nam je što nismo ranije saznali za nju i što je nismo pozvali da radi nešto u Savezu. Nadamo se da nas razumijete. Imali smo mnogo internih problema, te nismo mogli da se informišemo kako treba, ali eto drago nam je da imamo takvih pojedinaca. Stvarno ćemo apelovati na medije, ali i na građane, ako poznaju još nekih takvih uspješnih ljudi, da nam jave za njihovo postojanje. Mi se malo više bavimo budžetima koje dobijamo, a i ove reprezentacije stalno nešto igraju, pa se i oko toga čovjek zabavi. Eto molim vas javite nam”, rekao je Aleksandar Fulurija, predsjednik KS BiH.

Osim oštre kritike medija koji nisu ranije informisali javnost o asovima bh. košarke, iz saveza su se također osvrnuli na uspješnost svoga rada u pronalaženju nekih talenata, te njihovom angažmanu.

“Evo nama niko nije rekao za Nurkića i Teletovića, nego smo mi zaposlili osobu koja poznaje engleski jezik i lijepo joj izdali naredbu da prati onu američku ligu, ne znam sad kako se tačno zove. Čim smo saznali da tamo ima i ljudi sa bosanskohercegovačkim pasošem, mi smo ih odmah pozvali da igraju za reprezentaciju. Sad, to što oni nekad ne mogu, ne možemo mi utjecati na to, jer oni tamo igraju za pare, a ovdje se moramo više orijentisati na neke druge, apstraktne stvari kao što su samopromocija, ljubav prema domovini i patriotizam”, dodao je Fulurija.

Savez će, kako saznajemo, uskoro otvoriti program “Zaboravljeni asovi”, gdje će se značajni košarkaši i košarkašice moći prijaviti sami i poslati svoj CV nadležnim kako bi oni mogli pregledati šta su uradili u životu.