Danas se desio kvar na BH Telecom mreži, koji je prouzrokovao slab ili nikakav rad 3G mreže kod nekih korisnika.

Međutim, korisnici ove mreže uopće nisu primijetili da se to događa, jer, kako kažu, 3G je radio isto kao i inače – slabo, sporadično i na određenim mjestima.

Naši novinari su izašli na teren i anketirali građane o radu 3G mreže na njihovim mobilnim telefonima.

“Ma ne znam, pišu mediji nešto svašta, kao bili neki kvarovi, neke čudne varijante priče, a ja vala ništa nisam primijetio. Kako sam ustao, 3G normalno nije radio na padinskim dijelovima Sarajeva, a u ovim ravnim generalno slabo radi zbog gužve, jer su svi tu u vrijeme radnog vremena dnevnih poslova. Meni kao i inače poruke nisu prolazile baš tako glatko, učitavanje svega iole težeg je misaona imenica i ja sam naravno mislio da je to još jedna regularna srijeda sa BH Telecomom. Tako da, tek kad mi se učitao portal nakon pola sata, vidio sam da je neki kvar, ali nije strašno. Neki dan mi se učitavao 45 minuta. Sve ok”, rekao je Hamid Šetač, slučajni prolaznik.

Pitali smo i za ženski ugao ove priče, a s nama ga je podijelila anonimna Instagram influenserka, kojoj je, kako kaže, telefon jedan od glavnih sredstava za rad.

“Pa ja koristim Instagram i skoro uopće ga ne koristim na 3G-u. Ne može. Vrti story po 10 minuta, video ne može ni da se upali, a i slike teško idu. Tako da ja sve što treba da objavim, objavim na WiFi-u, a ovo ostalo eto samo da sam online, ako koji sponzor pošalje mail. Danas je sve isto tako bilo, pa i nije problem što su ti neki kvarovi bili”, rekla je anonimna influenserka.