Nakon što je Elmedin Konaković na jučerašnjoj sjednici Skupštine KS tokom glasanja o amandmanima na Prijedlog budžeta KS za 2019. godinu pokazao tehniku brzog čitanja, redatelji reklamnog sadržaja za farmaceutske kompanije promptno su reagovali i političaru ponudili da bude glavna zvijezda njihovih novih reklama za tablete i tabletice.

“Ja sam oduševljen ovom ponudom i definitivno je nešto o čemu ću razmisliti i ukoliko ponuda bude dovoljno dobra, i prihvatiti. Zaista je jako lijepo raditi nešto što voliš i u čemu si dobar poput politike ali još je bolje raditi nešto što voliš i što je jako dobro plaćeno, a od čega me glava neće zaboljeti. Drago mi je da su ovi ljudi prepoznali moj potencijal kako u politici tako i u ovom sektoru prodavanja medicinskih preparata. Dakle vidi se da osim magle i smog znam prodavati. Ako mi se jave i iz “Storage wars” emisije, neće biti problem da uzmem neki mini godišnji odmor i lijepo da odem i snimim dvije ili tri sezone programa”-izjavio je za naš portal Elmedin Dino Konaković.

Vjerovatno sa željom da ubrza cijeli proces i uštedi vrijeme predsjedavajući Skupštine KS je zastupničke amandmane čitao brzinom kakva podsjeća na američke garažne aukcije, odnosno popularnu TV emisiju “Storage Wars” kada voditelj aukcije velikom brzinom izgovara riječi i cifre ponuđača na oduševljenje svih prisutnih.