Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Demokratske fronte – Željko Komšić, Željko Komšić je nedavno objavio da mu je dijagnosticirana smjerna disleksija.

Naime, ovaj rijedak poremećaj koji se obično javlja kod mlađih osoba i djece je dijagnosticiran i Željku Komšiću. Kako navode ljekari, ovaj poremećaj se kod Komšića počeo javljati nekad 2013. godine, a u potpunosti se manifestovao 2014.

“Većina ljudi se čudila kako i zašto se dešava ovo s gospodinom Komšićem, da se on ne može fokusirati i ostati orijentiran na ljevicu, ljevičarske kolege i politike. Svi su mislili da je to zato što on želi da ide u vlast po svaku cijenu. To jednostavno nije tačno. Mi smo radili pretrage četiri puta kako bismo bili sigurni i potvrdili ovo kao naučnu činjenicu. Stoga, sada sa sigurnošću možemo reći da on nije kriv za to što koalira sa desničarima često”, rekao je doktor Nazim Kompas, specijalista za smjernu disleksiju.

Član Predsjedništva je na naš poziv odgovorio kratko, jer je rezigniran zbog novih informacija u vezi s njegovim zdravstvenim stanjem.

“Ja eto tolike godine nisam znao da je to iz medicinskih razloga. Ja sam mislio da mi je samo zato što ja volim da sam u vlasti, jer tad osim ovih stvari koje su na papiru ima mnogo da se dobije i onih koje su ispod stola. Tako da, mene je ovo malo utuklo, ali opet kontam, sad imam opravdanje za sve. Nije to loše. Samo još da se malo naviknem”, kazao je Komšić.