Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, već dugo vremena je nepoželjna osoba u dijelu Federacije u kojoj većinski žive Hrvati. Danas je posjetio Stolac, odakle je poslao jasan odgovor svima koji ga smatraju nelegitimnim.

“Ja jesam trenutno predsjednik jedne zemlje, i dugo se bavim politikom. Ali prije svega, ja sam dijete Sarajeva, odraslo na tom asfaltu, skakao po rovovima za odbranu ove zemlje kada je bilo najteže, i nisam se bojao. Nisam se bojao ni kada sam odrastao, vatreni sam navijač Želje od malena za sva vremena, išao sam na utakmice, bodrio klub i branio boje klube fizički svaki put kada je to trebalo. Ja se ne bojim stati na crtu protiv koga god treba”, kaže nam hrabri Željko Komšić.

Danas je upravo iz srca Hercegovine poslao jaku poruku pristalicama HDZ-a, koji od njega prave ruglo od kako je prvu put dobio mandat kao član Predsjedništva iz reda Hrvata.

“Da vam pravo kažem, spreman sam na šake riješiti nedoumice sa svima ako treba! Dakle evo sad, iz ovih stopa, ja sam a njih koliko god neka dođe. Pa da vidim te mangupe koji su hrabri preko društvenih mreža, a kada se ovako pojavim u neki grad u kojem većinski žive Hrvati, nigdje nikoga. Evo slobodno, neka se javi ko god hoće i kada god hoće! Dogovorit ćemo mjesto i vrijeme, dolazim sam i ne treba mi niko”, kategorički je dodao Komšić.

Zbog velikog interesovanja za fizičke sukobe s njim, Komšić je danas otvorio i novi sektor u Predsjedništvu, gdje će mali, ali probrani tim ljudi, voditi evidenciju kada i gdje Komšić ima meč.