Najbolji sinovi i kćeri Bosne i Hercegovine, poznati komentatori s portala, od naredne sedmice u borbi protiv pandemije koronavirusa počet će da mijenjaju epidemiologe i kompletan Krizni štab koji je do sada upravljao pandemijom i donosio odluke u najboljoj namjeri da spriječi užasne posljedice koje je na nas mogla i još uvijek može ostaviti, trenutna pandemija.

“Krajnje je vrijeme da se ovako pametan i dobar potez povukao. Ako neko zna šta se dešava u svijetu i Evropi, ali i kod nas u BiH, to smo definitivno mi koji svakodnevno više sati provedemo komentarišući različite članke i svakodnevna dešavanja u regiji i svijetu. Mi smo najbolje upratili kako korona napreduje u različitim zemljama svijeta i jednostavno, ovo predstavlja najbolju moguću odluku. Mi znamo šta ljudima smeta, šta ljudima treba i koje mjere su najbolje i najhitnije za hendlanje ovakve situacije u Bosni i Hercegovini. Epidemiolozima svaka čast, ali ipak oni ne znaju sve ono što mi znamo i nemaju taj direktan dodir s ljudima i ljudskim potrebama u našoj državi. Zaista vam ne možemo opisati koliko nam je drago što je vlast napokon prepoznala pravu inteligenciju i razum u ovoj državi” – izjavio je za naš portal predstavnik portal komentatora Karabeg.

Podsjećamo čitatelje da komentatori s portala odavno nisu zadovoljni načinom na koji je vlast upravljala pandemijom, te su koristeći online peticije uspjeli da se izbore za mjesto u Kriznom štabu na svim nivoima.