Novom policijskom akcijom u Bosni i Hercegovini, zaplijenjene su ponovo ogromne količine kokaina, što je privuklo pažnju najvećih proizvođača ovog narkotika u svijetu, koji prijete izbacivanjem naše zemlje sa tržišta.

“Očigledno ti ljudi koji rade tu vrstu posla u Bosni i Hercegovini nisu svjesni važnosti geografske lokacije njihove zemlje, pa tako često padaju pred policijom kao jabuke sa grane. Ovom posljednjom akcijom su dobro narušili ugled nas koji se ozbiljno bavimo ovim, jer je tamo očigledno riječ o nekim amaterima koji se igraju ta-ta i misle da su narko bossovi. Balkan je raskrsnica dva kontinenta i od izuzetne je važnosti držati taj dio pod kontrolom za biznis, a ovi ako ovako nastave tamo više neće proći ni soda bikarbona”, poručio je Hesus Gustav, vođa jednog narko kartela iz Kolumbije.

Našoj zemlji zbog posljednje policijske akcije ozbiljno prijeti oduzimanje franšize i izbacivanjem iz biznisa sa ovim egzotičnim narkotikom.

“Vjerovatno je tim ljudima trava i danda domet, zato ovako padaju. To su neki sitni dileri koji vode posao, nemaju pojma kako isplanirati operaciju i osigurati siguran transport robe. Ozbiljno ćemo razmisliti da li da im ukinemo licencu i predamo je nekoj drugoj zemlji jer se oni žestoko brukaju. Ugrožavaju sve u ovom procesu pa čak i nas proizvođače da nam biznis spadne na niske grane”, dodao je Gustav.

Kolumbija će našim narko kriminalcima dostaviti još samo jednu isporuku kokaina, i ukoliko ponovo padnu na ispitu, ovim krajevima će u budućnosti samo prolaziti trava i danda, bez zrna bijelog.