Iako je HDZ uzeo najveći broj glasova u Saboru Republike Hrvatske, predsjednik ove republike Zoran Milanović dolazi iz SDP-a, te mu je bivša predsjednica danas uputila nekoliko uputa kako da vodi svoju politiku u Hrvatskoj, ali i prema susjednim zemljama.

“Ovim putem želim da Milanoviću olakšam vladavinu, te da ga spustim na zemlju i objasnim kako današnja Hrvatska zapravo funkcionira. Činjenica da je on predsjednik zemlje, ali mora biti svjestan da je većina zastupnika u Saboru iz HDZ-a, te da su oni u biti pravi gospodari Hrvatske. On što može činiti i djelovati je na međunarodnom nivou i tu mora da prati puls države. Treba biti svjestan da Hrvati i Hrvatska žele da idu punim desno, te nikakav centar ili ljevica ne dolaze u obzir”, rekla je Kolinda.

Bivša predsjednica Republike Hrvatske je dodala da posebnu pažnju mora obratiti kada je u pitanju Bosna i Hercegovina, te da mora pooštriti politiku prema istočnim susjedima.

“Moraš Milanoviću biti svjestan da oni u Predsjedništvu imaju dva Bošnjaka, jedan musliman, a drugi katolik, te jednog Srbina koji ne može na njih dvojicu sam. Dužnost ti je da ispunjavaš vjekovni san Hrvata, te da svim silama slabiš BiH. Tuci ih kako znaš i umiješ. Ne dozvoli da prosipaju svoje Bosanstvo, ono šteti Hrvatima u zemlja, ali i nama izvan nje. Ne smiješ dopustiti da podržavaš jaku BiH, jer nam to nije u interesu. Ko će nam onda prati pare dok mi Briselu podnosimo izvještaje o transparentnom vođenju politike? Oni moraju biti slabi kako bi se jednog dana izglasao treći entitet”, dodala je Kolinda.

Kolinda ističe da Tita i partiju mora ostaviti po strani, te se okrenuti pravoj i izvornoj crnoj Hrvatskoj, a to može jedino postići ako oslabi BiH.