Jučer je Mesić izjavio da ozbiljno razmišlja o kandidaturi za Predsjednika u Hrvatskoj na narednim izborima. Ubrzo nakon toga se oglasila trenutna predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović.

“Ovo je frapantno i tom čovjeku treba nekako zabraniti da se kandiduje više. On je titoista i nije dobar za Hrvatsku. Pored toga, javlja se drugi problem. Bošnjaci će sigurno nametnuti svojim glasovima nama predsjednika kojeg ne želimo. Oni su već tri puta Hrvatima u BiH izabrali predsjednika, i nemojte biti sigurni da to neće učiniti i u našoj zemlji. Naše službe sigurnosti već duže vrijeme analiziraju situaciju u susjednoj zemlji, i moram vam priznati da nije dobro. Oni planiraju da se prebace ilegalno u Hrvatsku na dan izbora, a sve ide u organizaciji Željka Komšića. Oko milijun i po Bošnjaka je spremno da se ilegalno prebaci u Hrvatsku, lažno predstavi, te da glasaju za Mesića. To je ta cifra, obzirom da toliko Hrvata ne izađe na izbore, oni će se pojaviti umjesto njih. Ovo je jako opasno i ne smijemo dozvoliti da izaberu i nama ovdje predsjednika. Ovo je prijetnja koju moramo ozbiljno shvatiti. Narode probudite se”, ističe Kolinda.

Prema saznanjima, jedna grupa Bošnjačkih ekstremista će se u Hrvatsku prebaciti tijekom ljetne sezone i godišnjih odmora, te tako ostati u ilegali, skidati naglaske, vježbati žargone, i kao spavači čekati dan izbora, kako bi ponovo nametnuli komunistu na čelo Hrvata.