Žestoka borba se vodi u susjednoj Hrvatskoj na izborima između aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića. Izašli su rezultati glasanja iz naše zemlje, a podaci su u jednu ruku jako čudni.

“Stigli su glasovi iz naše susjedne Bosne i Hercegovine, i šokirala sam se koliko mi je Hrvata dalo podršku. Kada smo prebrojali glasove, shvatili smo da sam dobila nekih gotovo 50.000 više nego što je moj kolega Dragan Čović ikad dobio. Malo mi je čudno po pitanju tih glasova, obzirom da svi pravi i legitimni Hrvati u BiH glasaju za njega, tako da su mi neke stvari nejasne. Postoji mogućnost da su za mene glasali Hrvati iz BiH koji su možda svoje glasove na izborima tamo davali HDZ-u 1990 ili ne daj Bože Željku Komšiću. Ostaje da se provjeri, ali jedna stvar je činjenica, ukoliko to budu i Komšićevi glasači, ovoga puta će biti legitimni glasovi, jer su glasali za jedinu pravu opciju po pitanju Hrvata”, rekla je u izvanrednom obraćanju Kolinda Grabar-Kitarović.

Postoje spekulacije da su Bošnjaci ponovo intervenirali na izbore i u susjednoj Hrvatskoj, a glavni stožer HDZ-a pomno prati i analizira situaciju.

“Nije isključena opcija da su Bošnjaci i ovaj put dali svoje glasove, znate šta čine po Bosni i Hercegovini kada su izbori u pitanju. Međutim, tu je mala enigma zašto baš za mene, po toj logici bi davali glasove Milanoviću. Možda žele da se iskupe za sve ove godine što su nas sabotirali dole na izborima, te majorizirali Hrvate i Dragana Čovića. Bilo kako bilo, mi ćemo ispitati ovu situaciju do kraja, te onda dati konačno mišljenje o svemu. Ako se ispostavi da su nam pomogli, hvala im i da vam pravo kažem, malo sam zatečena i pozitivno šokirana”, dodala je Kolinda.

Dragan Čović, ukoliko se ove tvrde uspostave kao točne, priznat će legitimitet Željka Komšića kao predstavnika iz reda Hrvata u BiH.