Dobra vijest za sve socijalno ugrožene osobe u našoj zemlji. Kockarnice koje se nalaze na teritoriju BiH od danas daju posebne pogodnosti za socijalno ugrožene igrače koji žele oploditi svoju socijalnu pomoć ili dječji doplatak. Kako su iz kockarnica rekli žele konačno da malo obrate pažnju i na svoje najredovnije mušterije.

“Kada malo bolje pogledat u kockarnice dolaze obični ljudi, a u zadnjih nekoliko godina sve češće i oni socijalno ugroženi. Nije to kao u filmovima da nas posjećuju samo ljudi u odijelima i ulažu velike svote novca. Mi smo odlučili napravit poseban paket pogodnosti za one ljude koji su socijalno ugroženi i tako ih ohrabriti da okušaju svoju sreću. Primijetili smo da su među takvim osobama najpopularnije aparati i zato im od sada nudimo da za samo 20 KM uloženih mogu osvojiti jackpot koji iznosi vrtoglavih deset hiljada. Mislimo da ćemo na ovaj način privući još više socijalno ugroženih osoba, a nadamo i nekom od njih promijeniti život”, rekao je Selver Rulet, vlasnik kockarnice u Zenici, Sarajevu i Mostaru.

Ova vijest naišla je na pozitivne reakcije u našoj zemlji i još jednom dokazala da je BiH zemlja plemenitih ljudi.

“Svaka čast svim vlasnicima kockarnica koji su nam ovo omogućili. Dajemo im svakodnevno novac i ono malo što imamo. Ovo će svakako pozitivno uticati na nas i još više ćemo odlaziti u kockarnice kako bi pokušali uzeti tu glavnu nagradu. Samo 20 KM je smiješna cifra, a tako puno se može osvojiti. Jedva čekam da mi legne ovaj dječji doplatak od malog pa da ga prokockam”, rekao je gospodin iz Zenice koji je želio ostati anoniman.