Kladionice Premier i Bet Live su pustile novu ponudu za klađenje u njihovim kladionicama. Ovoga puta, ne radi se ni o jednom sportskom događaju nego o političkim partijama.

Naime, zbog potonjih istupanja iz Demokratske fronte, te Stranke demokratske akcije, ali i onoga što su čuli od svojih klijenata dok ispunjavaju listiće, menadžment ove dvije kompanije je odlučio da na kladionicu stavi ponudu da se kladioničari klade na više ponuda vezanih za ove dvije političke stranke.

“Mi još uvijek radimo na direktnim ponudama, ali možemo reći da će one biti raznovrsne i da će se ljudi moći kladiti na razne stvari vezano za ovu pojavu. Također, moramo priznati da se omišljamo i o tome da stavimo i ostale stranke, ali i moguće transfere. To bi u značajnoj mjeri povećalo kvote, a igrači vole visoke kvote… a i mi volimo visoke kvote. One obično idu nama u korist he he”, rekao je Renato Korać, vlasnik Premier kladionica.

Kako saznajemo sistemi sa kojima će otvoriti ovu novu ponudu će biti prvenstveno takozvani hendikep, a to je koliko će članova istupiti iz stranke DF i stranke SDA do izbora 2018. godine. Prvi hendikep je više od 50 članova ili manje od 50 članova. Druga opcija klađenja će biti transferi. Tačnije, igrači će imati priliku da se klade na to u koje stranke će članovi koji istupe prelaziti. U ovom slučaju se vlasnici kladionica najviše boje dojava, te će iz tog razloga zabraniti članovima porodice i bliskim prijateljima političara da se klade na ovu ponudu.

Također, kako navode planiraju i sukobiti ove dvije stranke, te uvesti klađenje na to da li će više članova istupiti iz Demokratske fronte ili Stranke demokratske akcije, a jedino što vide kao nedostatak u ovom slučaju jeste da je većina ovih klađenja dugoročno i da će se rezultati znati sa danom održavanja izbora u oktobru.