Da kocka ima srce, pokazuje i činjenica da su kladioničari jednoglasno donijeli odluku o povećanju kvota. Svi socijalno ugroženi slučajevi će od sada imati povećane sve kvote za 20%.

Mi ispred kladionica smo se dogovorili da malo pomognemo ovom napaćenom narodu, te da im tutnemo koji dinar više u džep. Svi oni koji donesu papir da dobijaju dječiji doplatak, imat će povećanje na svim parovima za 20%. Ja mislim da je to pošteno, ha je l’ vako majke ti”, rekao je Hamo Veća, poznatiji kao Manja, predsjednik udruženja kladioničara “Zicer”.

Pravilo će da stupi na snagu od sutra, a svi korisnici trebaju prilikom svakog klađenja dostaviti papire.

“Bilo da ste dijete ili otac koji živi na socijali i država mu daje dodatnih 100 maraka mjesečno za dijete, možete dostaviti taj papir i s njim dobiti popust. S obzirom na to da su nam najvjerniji klijenti upravo tinejdžeri i socijalni slučajevi, njima i najviše pridodajemo pažnje. Što se tiče sistema, na njega će dobiti dodatnih 20% na dobitak. Tako ćemo omogućiti bolje finansijsko stanje svim našim klijentima koji šta “ubodu” na kladari, a samim tim povećati i broj klađenja u kladionicama. Mat u dva poteza”, dodao je Hamo Veća Manja.

Redovi ispred kladionica već pokazuju zadovoljstvo korisnika koji pozdravljaju ovaj potez. Sretna lica, prošarani osmijesi i veselje na ulicama, omogućit će svima da se posvete ovom poroku kako treba i sa stilom.