Kolektiv kladionica koje se nalaze u blizini zgrade Vlade Federacije Bosne i Hercegovine uputili su svojim upravama na proceduru inicijativu da borcima koji štrajkuju naprave super ponude.

Naime, kolektivi ovih kladionica su primijetili da su borci koji protestuju odlične mušterije zadnjih dana, te su odlučili da im izađu u susret i ispoštuju njihovu vjernost time što će za njih napraviti posebne “super ponude”.

“Oni stvarno često dolaze i odlične su mušterije. Do sada su se tu većinom kladili srednjoškolci iz Druge gimnazije i neki lokalci odavde iz okolnih zgrada, ali to je sve tanko. Srednjoškolci i penzioneri, dvije najkokuznije društvene skupine. No, otkako su došli borci na proteste, promet porastao za 500%. Čak su nam iz uprave odlučili podijeliti bonuse”, rekla je Amela Sistem, radnica iz jedne od kladionica.

Kako saznajemo, uprava će najvjerovatnije podržati ovu odluku, a tehnički će se riješiti tako što će na biltenima biti izražene u zelenoj boji i biće napisano “Boračke super ponude”. Ponuda će se moći koristiti samo uz člansku kartu iz Udruženja “Zaboravljeni branitelji”. Drugi građani neće imati pristup toj ponudi. Ponuda će sastojati od toga da će na 20% od svoje najbolje ponude dodati po još 0.50 na svaku kvotu, te na taj način pospješiti borce da se još više klade, ali i dobici će im biti veći u slučaju da pogode svoje prognoze.

“Nama je to super što će uvesti i mnogo se radujemo budućim klađenjima. Moram priznati da ovakav biznis potez brige o korisnicima nisam čuo dugo na prostorima naše države. Hvala im, a mi ćemo se odužiti što većim brojem listića”, rekao je Adil Obarač, jedan od bivših vojnika i demonstrant na protestima.

Kako nezvanično saznajemo iz izvora bliskih upravama ovih kladionica, oni će donirati i neka sredstva ovom udruženju kako bi se protesti nastavili i trajali što duže.