KJKP Rad je na današnjoj konferenciji za medije otkrio nove mjere čišćenja grada dok su u toku snježne padavine u Bosni i Hercegovini. Kao jedan od najbitnijih savjeta i rješenja do kojih su tokom provođenja velikog istraživanja došli predstavnici ove kompanije ističu da je najbolje da građani jednostavno ne izlaze napolje dok se snijeg ne otopi i dok temperatura ne poraste tamo nekad u aprilu.

“Mi savjetujemo naše građane da je najbolje da ne izlaze iz svojih domova do aprila kada će se snijeg otopiti sam svakako, a neće biti ni puno ledenica na krovovima. Bilo bi glupo sad da mi to čistimo sve redom i da se peglamo bez veze kad će već prirodno sve da se otopi. Za građane je svakako bolje da budu u toplim domovima i da se ne izlažu više ni virusima ni hladnoći napolju, kao što vidite mi njima u suštini činimo uslugu time što hoćemo da ih zaštitimo od hladnog vjetra i strašnih virusa. Mislim da bi nam ljudi trebali da pošalju zahvalnice što ih ovako štitimo, a kad se putevi očiste, očiste” – izjavio je za naš portal Hamo Grtalica, koordinator čišćenja cesta Kantona Sarajevo.

Ekipe Zimske službe KJKP “Rad” čiste snijeg i jutros na području Kantona Sarajevo, kaže se u saopćenju ovog javnog preduzeća, a kada će tačno sve da bude čisto to niko ne zna i ne može da predvidi.

Čišćenje ulica prvog prioriteta je u toku, a čišćenje ulica četvrtog prioriteta nije u planu narednih nekoliko mjeseci.