Stranci demokratske akcije je nakon vremena ne samo krenulo ponovo u politici, već su im se vrata otvorila na mnogim poljima. Kako je krenulo globalno prozivanje da su kinder jaje pobjednici, upravo vlasnici kompanije Kinder su prepoznali priliku da ostvare biznis.

“U proteklih nekoliko sati smo dobili bolju reklamu nego sve što smo uradili tokom dosadašnjih kampanja, i to trebamo iskoristiti. Uložit ćemo značajna sredstva u promociju i rad ove stranke, koja će nam sigurno osigurati ogromnu prodaju širom Bosne i Hercegovine. Mi ovo ne gledamo sa političke strane već sa poslovne, a SDA smo prepoznali kao jakog i stabilnog poslovnog partnera, što će nam u konačnici biti finansijska dobit. Hvala im što su prihvatili zezanciju na svoj račun i omogućili nam reklamni prostor”, poručili su iz kompanije Kinder.

Centrala SDA je velikodušno prihvatila novog sponzora stranke, naglasivši da će sredstva koja dobije usmjeriti ka jačanju marketinga iste.

“Da je SDA brend dokazuju i svjetski brendovi i ja sam im zahvalan na tome. Ova ćemo sredstva iskoristiti prije svega da se ojačamo na društvenim mrežama, privučemo veći broj mladih ljudi da nam se priključe i da postanemo apsolutna dominacija u Bosni i Hercegovini. Ovo je samo prva faza u našem totalnom preuzimanju države, vrijeme je da ponesemo Bosnu i Hercegovinu na krilima slobode, prosperiteta i razvoja, i da tako zabetoniramo vladavinu i da se više ne brinemo nekih opozicija i koalicija”, dodao je Izetbegović.

Pored finansijske podrške, gospođa Sebija Izetbegović je dobila i ponudu da postane zaštitno lice proizvoda Kinder jaje, a novi serijal reklama će uskoro biti na svim medijima širom zemlje.