Kina je na ovogodišnjoj svečanosti proglasila Fadila Novalića za počasnog građanina te zemlje. Svake godina u Kini se održava velika svečanost kao znak zahvalnosti svima koji su pomogli u razvoju ove države. Poznato je da je premijer FBiH vrlo rado viđen gost u Kini i da tamo ima status zvijezde. Dobijanjem statusa počasnog građanina gospodin Novalić se našao u društvu velikih imena kao što su Dennis Rodman i Carla Del Ponte.

“Stvarno velika mi je čast što sam izabran za počasnog građanina Kine. Lijepo je biti u društvu velikih svjetskih imena. Moram da vam priznam da sam se potajno nadao ovoj nagradi jer ipak smo ja i moje ekipa upumpali nekoliko stotina miliona maraka u Kinu za razne uvoze. Zahvaljujem se još jednim Kini i nadam se da će se naša suradnja nastaviti istim tempom kao i do sada. Ovo je još jedan dokaz građanima BiH da se poštenim i vrijednim radom može daleko dogurati čak i ako dolazite iz radničke porodice”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH i počasni građanina Kine.

Gospodin Novalić je zbog ovoga dobio čestitke sa svih strana svijeta. Malo je ljudi na svijetu koji se mogu pohvaliti ovom titulom.

“Od kad sam postao počasni građanin meni telefoni ne prestaje da zvoni. Zovu me poznate ličnosti, predsjednici država, sportisti svi oni žele da mi čestitaju. Zahvaljujem im se svima još jednom. Planiram da napravim veliku turneju po svijetu na kojoj će svi imati priliku da mi čestitaju uživo. Raspored i gradovi koje ću obići biti će uskoro objavljeni na mom Facebook profilu”, dodao je gospodin Novalić.