Kanye Westa, jednog od najpoznatijih repera današnjice, prepoznali su brojni građani i građanke Sarajeva, kada je danas prošetao glavnom ulicom ovog grada. Međutim, veću je pompu izazvala njegova supruga, Kim Kardashian, kojoj je ovo prvi oficijelni izlet u javnost nakon burne 2016. godine.

Njihova djeca, North i Saint, bili su sa njima, ali zaštićeni tjelohraniteljima tako da su im pristup imali samo roditelji. Ipak, mališani su počašćeni mevludskim bombonama dok su njihovi roditelji pili vode sa Baščaršije, kako bi se, po starom predanju, opet tu i vratili.

Nakon što su pojeli ćevape sa Valentinom Inzkom u kultnoj sarajevskoj ćevabdžinici Željo, prošetali su gradom gdje su im poklonjeni tradicionalni bosanski materijali, kao i džezva za kafu, tradicionalni bosanski detox čajevi, i posebno izrađeni viteški oklop sa grbom Kotromanića za Kanye Westa.

Djeca West su na Ilidži imala priliku jahati ponije. Sve su propratile i kamere, u slučaju da se emisija Keeping up with the Kardashians nastavi emitovati u skorije vrijeme. Kamerama je posebno bila zanimljiva reakcija Kim kada se prvi put susrela sa mirisom sumpora, kao i hor studenata koji je uglazbio hitove Kiminog supruga.

Kardashian-Westovi borave u Sarajevu kao gosti prestižnog sarajevskog univerziteta Sarajevo School of Science and Technology, gdje će održati predavanje i koncert. Ilidža će za ovu priliku biti zatvorena za saobraćaj i cijela pretvorena u koncertno mjesto, slično ovogodišnjem dočeku Nove godine uz Dinu Merlina.