Krajnje brutalan i morbidan spot Nenada Nešića, na kojem ljubi sablju dok u pozadini svira marš na Drinu, nije šokirao samo Bošnjake već i najviši vrh političke elite Srba u Bosni i Hercegovini. Dodik je nakon ovog spota najavio žestok odgovor.

“Taj mali balavac se usudio da koristi elemente predizborne kampanje koje ja propagiram sve vrijeme, a vjerujem da pojma nema šta je šta u spotu. Glumi nekog velikog Srbina i spasitelja, a sutra bi koalirao sa svima koji su mu spremni zadržati vlasti, pa čak i sa protivnicima Republike Srpske. Ne samo da me uvrijedio na prvu, već u jednu ruku moram i da mu se zahvalim jer mi je dao ideju kako da uradim spot za narednu kampanju”, naglasio je žestoko Dodik.

Kako bi parirao adekvatno opoziciji, te pokazao ko je suvereni vladar i branitelj Republike Srpske, Dodik je odlučio snimiti predizborni spot na tenku, gdje će veličati podvige nekadašnje vojske ovog entiteta.

“Na spotu ću da se vozim na tenku kroz čitavu Republiku Srpsku, sa kojeg ću mahati građanima i bacati djeci čokoladice. Pored toga, delegirat ću da me prati još pet oklopnih vozila, vod od 100 ljudi, dva helikoptera i da dronovi koji će da lete iznad mene sve vrijeme. Ako je Nešić odlučio da igra na ovu kartu, neka zna da se suočava sa velikom armijom i da sa tom svojom sabljom ne može ništa učiniti”, dodao je Dodik.

Za potrebe spota, obzirom da treći puk nema dovoljno tehničko-materijalnih sredstava, Dodik je zamolio da se nekoliko oklopnih vozila i helikoptera isporuči iz Federacije za potrebe snimanja video spota.