Fijasko muzičara Kanye Westa tokom utrke za predsjedničke izbore u Sjedinjenim američkim državama, predmet je šale u čitavom svijetu. Mnogi memovi koji se prave na njegov račun su osvojili internet, a udruženje “Sarajevski hejteri” je ispred naše zemlje poslalo i zvanično priznanje američkom reperu.

“Kao i čitav svijet, pratili smo izbore u SAD-u i vidjeli izborni rezultat Kanye Westa. Kada smo uporedili statistiku broja glasova koje je osvojio s glasovima Amera Bekana i otprilike izvukli isti procenat. Zbog toga smo odlučili da mu dodijelimo titulu Amera Bekana za američko tržište, jer se realno obrukao pravo”, kaže Mirso Troler, predsjednik udruženja “Sarajevski hejteri”.

Pored samog priznanje, Kanye će dobiti i snimljenu video podršku Amera Bekana, kako bi mu ovaj teški debakl lakše pao.

“Samo ja znam kako je to biti predmet ismijavanja i javnog čerečenja na društvenim mrežama. Ja sam kandidat koji je ubjedljivo osvojio najmanje glasova u historiji demokratije i izbora. Niko se nikada nije obrukao kao ja i znam kako mu je teško u ovim momentima. Neka zna da će u meni uvijek imati prijatelja i ozbiljnog političkog saveznika u budućnosti”, poručio je Bekan.

Kayneju će titula biti uručena poštom, obzirom da je čitav svijet trenutno u blokadi, a Amer Bekan mu je također dostavio i svoj broj mobitela, ukoliko mu bude trebalo bilo šta da ga zove.