Grčki lanac prodavnica svega i svačega Jumbo od prošlog ponedjeljka počeo je da jeftino prodaje maglu u ukrasnom papiru u svojoj poslovnici na Pofalićima. Od početka prodaje ovako jeftine magle redovi ispred prodavnice se broje u kilometrima, a pojedinci su čak postavili i svoje šatore, te provode po cijelu noć ispred objekta kako bi svoju dozu magle uspjeli da uhvate u osam časova ujutru.

“Ja evo čekam pet dana ispred da dođem na red i kupim svoju maglu u ukrasnom papiru sa crvenom mašnicom na vrhu. Godinama čekam ovako jeftinu ponudu ove džidže i nema šanse da propustim kupovinu danas. Vjerujte mi, ovaj Jumbo je kao neka fina droga, prvo probaš malo, kupiš jeftinih novogodišnjih ukrasa i jeftine mašnice, pa onda kreneš dolaziti svake nedjelje da vidiš šta ima novo i odjednom skontaš da si ovisnik kom treba dnevna doza gluposti iz Jumba. Evo, ja ne znam zbog čega meni ova magla u teglici i ukrasnom papiru treba ali mi očigledno treba i baš mi đavo ne da mira, moram je imati. Pri tome, kažem vam, živim u Sarajevu i magle i smoga mi nimalo ne fali u životu, ali džaba, džaba” – izjavila je za naš Emina A. koja trenutno čeka u redu ispred Jumba kako bi kupila svoju dozu magle.

Iz Jumba najavljuju da će u narednom periodu uvesti i mnogo sličnih akcija u kojima će prodavati gluposti koje nikome ne trebaju po jeftinim cijenama svima koji osjete potrebu da nešto slično i kupe. Zalihe magle u ukrasnom papiru se smanjuju, te iz Jumba poručuju da ukoliko želite, svoju kupovinu obavite što prije, dok još magle ima.