Nagli pad temperature pa čak i snijeg u pojedinim dijelovima naše zemlje iznenadio je kako građane tako i nadležne institucije. JP Grijanje Zenica je baš na dan naglog pada temperature po redovnoj proceduri odlučilo ugasiti grijanje građanima Zenice i tako ih ostaviti da se smrzavaju. Iz ovog preduzeća poručili su građanima da se sada dobro utople.

“Mnogi nas kritikuju zašto smo ugasili grijanje kada je zahladnilo napolju, a kada je bilo preko trideset stepeni mi smo grijanje držali na najjače upaljeno. Međutim, mi nikako nismo mogli produžiti sezonu grijanja jer imamo svoje procedure i nije vam to samo jedno dugme da se pritisne i gotovo. Puštanje i isključivanje grijanje je jedan kompleksan proces koji mora poštovati procedure i tačka. Da je malo ranije zahladnilo mi bi razmislili da ostavimo grijanje još koji dan, a ovako ništa od toga. Grijanje je isključeno i čujemo se u oktobru ponovo”, rekao je Hazim Ventil, glasnogovornik JP Grijanje Zenica.

Iz JP Grijanje Zenica poručili su građanima da se sada dobro utople kako se ne bi prehladili zbog ovih niskih temperatura.

“Građanima ovom prilikom poručujem da se dobro utople i da se paze jer se na ovom vremenu najlakše prehladiti i razboljeti. Mi smo uradili sve što je do nas i stvarno nismo znali da će biti ovoliko hladno, ali računamo da su se kuće i stanovi zagrijali i da sada mogu malo ostati topli. Građani uvijek imaju opciju da se zamotaju u deke i jorgane, a mi vjerujemo da će ovo hladno vrijeme brzo proći”, dodao je gospodin Ventil.