Sve je izvjesnije da građane Zenice čeka hladna i neugodna zime. Poučeni iskustvom iz prethodnih godine građani znaju da se na gradsko grijanje zbog čestih prekida i kvarova ne mogu oslonit. Zbog svega toma danas su se javnosti obratili članovi JP Grijanje Zenica i poručili građanima da odsele u toplije krajeve.

“Mi vam ne možemo garantovati da će biti grijanje ovo zime niti kakvo će ono biti. Sistem je star, kotlovi ne valjaju i sve je pod znakom upitnika. Kako meteorolozi najavljuju zima bi mogla biti oštra i hladna što nam nikako ne ide u prilog. Zbog sve toga preporučujem građanima da odsele u toplije krajeve i tamo provedu zimu bez ikakvih briga. Ima dosta destinacija u tropskim krajevima u kojima građani mogu uživati bez brige hoće li biti grijanja ili neće. Mislim da je to jedino, ali i najbolje rješenje za sve”, rekao je Halid Podstanica, tehničar u JP Grijanje Zenica.

Građani Zenice oduševljeni su ovim prijedlogom koji je stigao iz JP Grijanje Zenica.

“Prijedlog je dobar i mislim da će ga većina građana poslušati. Međutim, ja sam računao i nas ima petero, a samo ja radim i to za minimalac i mislim da će biti jako teško provesti zimu u nekom toplijem kraju. Molim sve članove JP Grijanje Zenica da nam daju neke malo realnije i alternativne prijedloge koji bi mogli iskoristiti i mi sa malo plićim džepovima. Ja sam svakako po cijeli dan na poslu i nije mi tolika briga ima li mi grijanja kod kuće, ali brinem se za porodicu”, rekao je Ferhat Plastika, radnik u proizvodnji PVC stolarije.