Bosanskohercegovačka javnost prati svaki korak Amela Tuke nakon što je osvojio srebro na svjetskom prvenstvu u Dohi, Kataru.

Naime, javnost je do sad saznala sve o tome kako mu izgleda kuća, otac, majka, komšije, ko mu je buduća žena i šta radi, kako je bilo na vjenčanju, te ko je sve bio. Saznali su i kako trenira, šta jede, kakav mu je odnos s porodicom, ali i kako izgleda njegov dom gdje se uselio sa svojom suprugom.

Međutim, to nije dosta i logično da nije, jer ima još toliko toga da se sazna.

Javnost u Bosni i Hercegovini zahtijeva od novinara da odu i izvijeste o ovoj temi od javnog značaj – kako izgleda WC šolja Amela Tuke, te kakva mu je probava i urinokultura?

“Stvarno apelujemo na novinare da se prihvate svog posla izvještavanja javnosti o bitnim temama. Stalno se žale kako nisu slobodni, kako ih neko opstruira u njihovom radu, kako nemaju pozitivnih priča, a evo šta je sad? Sigurno postoji divna priča u Amelovoj i Amininoj šolji, koju do sad niko nije ispričao. Mi smo mnogo vidjeli, ali ima još mnogo toga da se vidi. Kojom viljuškom jede, koji ima set noževa u kući, koliki procenat znoja mu imaju čarape poslije treninga, kakve gaće nosi. Sve su to priče koje mi očekujemo i molimo novinare da konačno počnu raditi svoj posao”, rekao je Mido Debil, glavni inicijator ovog pokreta.

Kako saznajemo, očekuje se i reakcija organizacije BH Novinari o ovoj bitnoj temi.