Ako ste neko ko je rođen devedesetih godina prošlog stoljeća, prvo – jebiga, a drugo zavidimo vam jer ste uživali uz vječne hitove postratne BiH. Kako i osobe rođene 1999. godine postaju punoljetni ove godine (da, ostarili ste), smatramo da je red da se podsjetimo na muzičke hitove uz koje su ove generacije plakale, plesale, voljele, ljubile i mlatarale rukama.  

 

Seven UP Daj spusti se

Prvi boj bend u BiH. Ko bi mogao zaboraviti njihove koreografije, Deenovo pjevanje kao da je jedini u bendu i srce koje su ostavljali na svakom nastupu u pauzama Izbora za miss. Bilo nam je teško odabrati samo jednu pjesmu za ovu listu, ali ako moramo birati, to je ova hip melodija Ko je dečko taj, ko je dečko taj?

 

https://www.youtube.com/watch?v=xNMUr9EUzMU

Henda – Gdje si dušo, gdje si rano?

Uz ovaj spot smo čekali hepi end, čekali smo da se on vrati i da budu zajedno. Na kraju samo kamen nije pustio suzu.

 

Edwin Po – Ljubiću noćas

Ko uz ovu čašu nije slomio i bivšoj poruku nije poslao, taj nije ni živio. Spot bolje poznatiji kao “Instrukcije za tuširanje” i nikad prevaziđeni Edwin!

 

https://www.youtube.com/watch?v=uMjOnpELrrM

Igor Vukojević – Južnije od duše

Pjesma čiji tekst u tom periodu vjerovatno nismo shvatali ali je u svakom slučaju bila hit i po. Nakon što smo shvatili značenje teksta postala je još veći hit.

 

 

Grupa Erato – Mr Hakim

Cure u pohodu na muzički svijet koje propagiraju snagu žena! Od njih je i sama Beyonce učila o feminizmu. Sve cure su htjele da budu one, svi momci su htjeli da budu s njima. Za vas izdvajamo hitčinu Mr Hakim!

 

PUNKT – Što se ljutiš?

Hardkor bend koji je pravio hitove za skakanje koji traju do danas! Debela, Meri, Kolačiću moj i Što se ljutiš su uvijek rado slušane pjesme…

 

Nino Pršeš – Hano

Nino Pršeš poznatiji kao najbolji predstavnik BiH na Eurosongu ikad imao je više hitova koje su generacije mladih rođene devedesetih slušale, ali za ovu priliku jedino je prikladno izdvojiti hit kojim smo se ponosili pred cijelom Europom.

 

 

Fazla – Umro bi da nisam zaisko

Hit i pjevač koji nikad neće pasti u zaborav!

 

 

 DR Zo – Moram ić

Underground, hardkor. Zvijezda nastala u jednom muzičkom takmičenju, kada je poenta muzičkih takmičenja bila da se pronađe muzička zvijezda.

 

Knock Out  – Dani prolaze

Još uvijek rado slušana pjesma na svirkama u ona dva tri kafića u kojima postoje rock svirke. Ako ste rođeni devedesetih moguće je da ste na MSNu vašoj prvoj simpatiji slali ovu pjesmu.

 

 

Selma Muhedinović – Šta da radim s tobom ja?

Super karijerica puna pjesmuljaka krunisana udajom za Harisa Silajdžića. Reklo bi se, nije loše.

 

Lily – Odlazi

Ko može zaboraviti preslatku Lily i njene pjesmice?