Saga o prevlasti nad Kantonom Sarajevo se nastavlja kroz finalni dio trilogije pod nazivom “Gospodar kantona: Povratak pečata”. Zadnji dio trilogije donosi rasplet o napetom odnosu između sila Šestorke i zloglasne tamne sile zvane Petak 13.

“Da bi se posvetili trećem dijelu, treba prvo napraviti rezime prva dva, kako bi čitateljima bilo jasnije o čemu se zapravo radi. Prvi dio trilogije nosi naziv ‘Družina Dine Konakovića’, koja je započela avanturu kroz pohod male grupe od devet ljudi, sastavljenih od različitih stranaka, s ciljem da se izbore s mrakom koji je okupirao Kanton Sarajevo. Nakon okupljanja su krenuli u pohod da zauzmu čuveni pečat i preuzmu vlast u Kantonu Sarajevo, te konačno donesu tračak svjetlosti i nade. Nakon toga je izašla knjiga “Dvije koalicije”, gdje se govori o sukobu čuvene Šestorke sa SDA, koja do tada sama pokazuje zube u vladi, te pada pod noge novih i perspektivnih osvajača vlasti u kantonu na Miljacki. Međutim, zle sile Bakira Izetbegovića nisu tako lako odustale od svog trona, te su samo na trenutak pustile naše heroje da misle da su uspjeli da ostvare historijsku pobjedu”, kaže autor trilogije Damir Nikšić.

Povratak pečata donosi šokantan preokret radnje, te kao glavnog aktera nameće likove koji su bili totalno zanemareni u prethodne dvije knjige.

“Baš kao što je Golum odigrao ključnu ulogu u završnici Gospodara Prstenova, tako je i Željko Komšić, čovjek i stranka koja je totalno zanemarena u Kantonu Sarajevo, odigrao je ključnu ulogu u ovom prevratu. Formirajući ‘preko noći’ koaliciju sa SDA i SBB-om, tog kobnog petka 13. su objavili da ruše vladu, te sve čitatelje šokirali i ubili svaku nadu u šansu da konačno sunce ponovo zasija i otjera mrak Mordora koji se nadvio nad kotlinom. Hrabra grupa naših junaka životom brani pečat, te pokušava pronaći izlaz iz nadasve bezizlazne situacije”, dodao je Nikšić.

Knjiga po cijeni od 59 KM, dostupna je u svim knjižarama širom Bosne i Hercegovine, a prevedena je na 187 jezika uključujući vilenjački, patuljački i orkovski jezik.