Nakon izjave Izetbegovića da Bošnjaci trebaju da se ponose što imaju njega, baš kao što se ponosio i rahmetli Alija, izdao je novu depešu svojim sljedbenicima. Kako bi mu podigli ego nakon poraza na izborima, Bakir je od muških članova stranke zatražio da se ošišaju kao on.

“Smatram da sam slika i prilika lidera Bošnjaka, i da mladi trebaju pratiti moj primjer. Mislim da prekrasno izgledam za čovjeka svojih godina, i da trebam biti primjer mladima kako jedan Bošnjak, koji je obrazovan, na funkciji i koji se pita treba da izgleda. Ovim potezom ćemo svima pokazati da smo jedna organizovana struktura, koja ima red, uzore, motive i ideale koje niko ne može porušiti. Budimo svi kao ja, budimo stranka koja prati njenog najbolje sina do konačne pobjede”, rekao je Izetbegović.

Stranka demokratske akcije je prije svega okupila sve muške frizere koje ima u stranci, te im dala jasne upute kako da šišaju ovu frizuru.

“Moj frizer Elmir je objasnio ostalim frizerima kako treba da šiša, kako bi svaki član SDA imao istu frizuru kao ja. Dakle frizeri koji su širom zemlje u našoj stranci će imati fotografiju na zidu, te shodno tome će šišati sve naše članove. Želja mi je da na skupovima svi izgledaju kao ja i da tako napravimo vizuelnu unifikaciju naše borbe. Moja frizurica je za deset i neka mladi muškarci budu sigurni da će biti jako atraktivni u očima djevojaka”, dodao je Izetbegović.

Ni žene nisu zapostavljene po pitanju unificiranog izgleda. Svim članicama je naređeno da se ošišaju i ofarbaju kao Sebija Izetbegović u narednih 48 sati.