Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije i najveći zaštitnik Bošnjaka od BBI centra do Sarajevo City Centra se danas jako potresao i nasekirao zbog napada na povratnika u Prijedor, Azrina Hodžića.

Naime, nakon što je lokalni kabadahija Renato Marjanović napao Hodžića, najveći sin u Bošnjaka je brzo reagirao i odmah pogledao video na kojem je snimljeno kako Marjanović maltretira Hodžića. Kako navode izvori bliski najvećem sinu, odmah je nazvao svoj salon za masažu i zakazao jedan dupli termin.

“Ja ga odavno nisam takvog vidio. Još od jučer, kad se baš nasekirao oko smotre Četnika u Višegradu. Baš mi se onako nešto uznervozio. Ja sam pokušao da ga smirim, ali on nije reagirao. Odmah je ljutito izvadio telefon, nazvao i zakazao dupli termin. Ja sam ga začuđeno pitao kako dupli. Ja kad sam čuo “dupli”, odmah sam znao da se baš odavno nije tako potresao i izašao sam iz kancelarije da ga pustim na miru. Rekao sam kafe kuharici da mu odnese čaj od kamilice, ali da ne bude baš vreo, da ga može odmah piti. Čuo sam da kamilica smiruje živce”, rekao je Šefik Džaferović, koji se, u momentu kad je Izetbegović saznao za ovaj nemili događaj, nalazio u njegovom kabinetu.

Kako navode izvori bliski najvećem sinu u Bošnjaka, njegova supruga Sebija ne zna za ovaj slučaj, jer nije poznato da li je u pitanju masažer ili masažerka.

Iz Stranke demokratske akcije su izdali saopćenje za medije u kojem se nalaže svim medijima da ubuduće ne izvještavaju o ovakvim slučajevima tako naprasno i iznenada, jer predsjednik SDA ima izrazito meko srce i potrese se svaki put. Predložili su da se informacije puštaju lagano, dio po dio, kako bi predsjednik mogao lakše da podnese.