Predsjednik Stranke Demokratske Akcije, Bakir Izetbegović najavio je na današnjoj konferenciji za režimske medije, da će u narednom periodu objaviti svoju autobiografsku knjigu naziva “Boga mi, nisam sve vrijeme bio u trezoru”. Knjiga će objasniti detalje njegovog izmišljenog ratnog angažmana, te napraviti kontru tezi da je sve vrijeme bio u trezoru.

“Ova knjiga predstavlja presjek mog dosadašnjeg života. Nadam se da će vam se svidjeti i da će vam dati odgovore na mnogobrojna pitanja, ali i zablude koje kruže o mom životu.Počet ćemo od toga da me nazivaju cijeli život babinim sinom, pa do mog imenovanja za direktora jednog javnog preduzeća, pa onda i do mog učešća u politici. Ono na šta će se knjiga najviše fokusirati jeste svakako period rata i odgovor na vječno pitanje, da li sam bio u trezoru tokom rata. Ja vam mogu odmah reći da u naslovu knjige već postoji jedan dio odgovora, ali svakako ćete detalje moći pročitati ako kupite moju knjigu koju sam napisao u ovom periodu kad je Koronavirus harao gradom” – izjavio je za naš portal Bakir Izetbegović.

Planirano je da prvo izdanje knjige bude printano u 100.000 primjeraka, a u zavisnosti od potražnje, moguće je i ponovno printanje knjige u novih 100.000 primjeraka.

“Ja sam preponosna na svog mužića koji je uspio sada, dok smo se mi borili za ljudske živote, da napiše jednu pravu ispovijest sličnu onoj koju je Selimović napisao za Ahmeda Nurudina. Smatram da bi bilo značajno da svi općinski odbori naruče makar po 1.000 primjeraka, kako bi proširili istinu o mom mužu koja se često izvrće u javnosti” – kratko je izjavila supruga Bakira Izetbegovića, Sebija Izetbegović.