Bakir Izetbegović, lider SDA nikako se ne može pomiriti sa izbornim porazom koji je njegova stranka pretrpjela. Gospodin Izetbegović na sve moguće načine pokušava da se vrati na vlast. Sada je ipak otišao korak dalje i najavio nestanak BiH ukoliko SDA ne bude na vlasti.

“Mi smo stvarali ovu državu, gradili je i dizali iz pepela. Sjećam se svojih dana na prvoj liniji fronta kada sam mogao više puta da poginem braneći jednu ideju o slobodnoj državi. Sada skoro trideset godina poslje to mi je hvala. Tako me poniziti na izborima i dati prednost nekom tamo komunisti. Stvarno sam ostao bez riječi, nisam imao pojma da se građani tako mogu odnositi prema nama koji smo im obezbijedili sve što imaju. Ipak kako je tako je, ja se neću i ne mogu pomiriti sa ovim porazom koji će siguran sam dovesti do nestajanje BiH”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i jedini pravi Bošnjak.

Nakon ove kontroverzne izjave gospodin Izetbegović pokušao je objasniti gdje bi to BiH mogla nestati.

“SDA jedina voli ovu zemlju i jedina se brine za njena prava. Mi je siguran sam više nikad nećemo prodati, što se ne bi moglo reći za stranke koje su trenutno na vlasti. Mislim da će BiH nestati pa da li to bilo ulaskom u EU ili nekako drugačije ispred nas nije svjetla budućnost bez SDA na vlasti i to je tako. Pozivam sve nadležne institucije iz svijeta da riješe ovaj problem dok nije prekasno. Jednom sam na prvoj liniji branio BiH više nemam snage”, dodao je Izetbegović.

Iz SDA su poručili još da će svi problemi naše zemlje biti riješeni onog trena kada se oni ponovo vrate na sve nivoe vlasti.