Znamo da su žene prvenstveno vizuelna bića i da fizički izgled muškarca igra veliku ulogu u tome hoće li im se svidjeti ili ne. Iako i muškarci primjećuju fizički izgled, često mnoge druge osobine imaju veći utjecaj na nečiju privlačnost.

Udruženje građanki Feminizam naš svakodnevni, objavilo je rezultate istraživanja u kom su navedene sve karakteristike koje najpoželjniji partner muškog spola treba da ima kako bi osvojio srce jedne dame. Kao najpoželjniju karakteristiku dobrog dugoročnog partnera, članice udruženja izdvojile su dobro izdefinisano tijelo i napregnute mišiće.

“Mi smo dugo istraživale i došle do zaključka da su ove karakteristike poput da me sluša, bude fin i pažljiv, romantičan i poduzetan zapravo čiste laži i realno površne stvari. Ono što ženi treba je čvrsta šaka i dobra miška. Da bi bio poželjan lik mora da bude fino izgrađen, dobro definisan i da je svaki mišić na svom mjestu. Kad me prihvati da se zna ko je muško, a ko žensko. Naravno dok poštuje moje pravo na izbor laka za nokte” poručuje predsjednica udruženja, Emina Dlačak.

Muška udruženja građana su burno reagovala smatrajući da je ovo što UG Feminizam naš svakodnevni propagira predstavlja čisti seksizam.

“Ne može svako da bude nabildan i zategnut i to je ok. Ja ne mogu da vjerujem da žene ovo hoće. Svašta, pa mi želimo samo da budemo prihvaćeni onakvi kakvi jesmo bez da ostanemo seksualni objekti požudnim feministkinjama. Ne smije ostati na ovome” – poručuju iz udruženja Testosteron i to.