Sinoć, u kasnim večernjim satima izbila je velika tuča u naselju Švrakino Selo u Sarajevu između dvije grupe mladića prilikom koje je morala intervenisati i policija. Kako neslužbeno saznajemo, do samog incidenta je došlo kada su mladići u lokalnom parku razgovarali o poruci zbirke pjesama “Cvijeće zla”, te su im se mišljenja o fundamentalnoj poruci iste sukobila.

“Meni je brate krivo što smo se mi tu pokačili i ono pravo bih htio da se to nije dogodilo ali ono nisam mogao da ostanem sjediti skrštenih ruku dok ovi drugi valjaju gluposti o tome kako su oni shatili ovu knjigu. Mi svakih nekoliko sedmica pročitamo po jednu duboko filozofsku knjigu ili knjigu zabavnog karaktera i onda fino sjednemo i prodiskutujemo i onako obično dođemo do istog ili sličnog zaključka o tome šta se tu radi. Ovo je prvi put da smo pjesme analizirali i baš nismo znali koji je to pravi način da se analizi pristupi. Amir i ova druga ekipa su htjeli da se tu neke lirske slike izvlače i govorili su kao da je to neka erotska poezija koja nema historijski značaj već je samo eto tako bila bum zato što je nešto novo, dok smo mi drugi stava da je Bodler u tom trenutku kada je pisao pjesme bio ispred svog vremena. I eto brate tako se to desilo, počele su flaše da lete sve dok nije murija došla da nas rastavi Nije stvarno bilo okej da se to desi ali oca mi znači nije se situacija mogla riješiti na drugačiji način” – izjavio je za naš portal Adnan Prekršajac, učesnik incidenta iz Švrakinog.

Iz Policijske uprave Novi Grad Sarajevo najavili su da će, ukoliko se ovakav incident ponovi, biti primorani zabraniti organizovanje poetskih večeri u Švrakinom Selu.